marți, 6 octombrie 2009

Reteta - Spaghete Agilo Olio

Reteta 5 portii

Se iau 600 de grame de spaghete si se fierb intr-o oala cu putin ulei si sare aproximativ 8 minute urmarind ca pastele sa fie un pic aldente dupa care se scurg si se ung cu putin ulei pt. a impiedica pastele sa se lipeasca intre ele . ( acest truc se poate face cu toate pastele dar cu observatia de a nu le raci sub jet de apa rece , acest procedeu indepartand din paste toate proprietatile acestora).
Intr-o tigaie sau cratita se pun 200 ml ulei de masline si se incinge , dupa care se adauga 150 grame de usturoi taiat cubulete mici care se vor cali bine. Dupa ce usturoiul a devenit un pic auriu se adauga peste acesta , in timpul prajelii , ardei iute tocat marunt (chili dupa caz ) si se omogenizeaza bine . Imediat vor fi adaugate si patele , amestecand in continuu pentru a nu se lipi de tigaie sau oala. La sfarsit se pune sare dupa gust .
Vezi poza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu